AsuntoArea Oy
AsuntoArea Oy

Kerrostalo | Oh-k, 2 mh, s, ph, erillinen wc

Lahdenkatu 13 C, Keskusta, Lahti

Hinta

209 000 €

Koko

79,5 m²

Vuosi

1934

Erinomaisella sijainnilla Lahden keskustan alueella vuonna 2001 kokonaan saneeratusta ja asuinkäyttöön muutetusta talosta nyt myynnissä tilava saunallinen kolmio. Huoneiston huonekorkeus on olohuoneessa, keittiössä sekä kahdessa makuuhuoneessa 2,9 m. Huoneiston keittiö on uusittu vuonna 2008 ja isoin osa kodinkoneista on päivitetty nykyisten omistajien aikana. Koti on siistissä kunnossa ja siihen pääset muuttamaan vaikka heti. Tästä kodista on sopiva etäisyys oletpa menossa sitten Sokokselle, Kauppakeskus Trioon tai haluat lähteä vaikkapa päiväkahville Lahden torille, niin matka ei ole pitkä. Ulkoilusta ja lenkkeilystä tai pyöräilystä pitävälle Pikku-Vesku on lähellä samoin kuin Vesijärven Sataman ja Ankkurin rantabulevardi aina Ruorinimeen asti. Urheilukeskuksen kautta pääset kätevästi Tapanilan ulkoilu- ja hiihtomaastoihin ja jääkiekon ystävälle jäähalli on lähellä. Tervetuloa tutustumaan tähän huoneistoon yksityisesittelynä. Soita tai laita watsappia Marjo Hurskainen p. 040-9322892 tai meilaa marjo.hurskainen@asuntoarea.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80354029
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Oh-k, 2 mh, s, ph, erillinen wc
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
79,5 m²
Kokonaispinta-ala
79,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu). Huoneistojen pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Kiinteistö Oy:n rakennukset/huoneistot ovat valmistuneet 1934 - 2001. Taloyhtiöön on saneerattu vuosina 2000-2001 yhteensä 56 kpl asuinhuoneistoja sekä 7 liikehuoneistoa.
Kerrokset
2/6
Rakennusvuosi
1934
Vapautuminen
1.5.2024

Hinta

Myyntihinta

207 855,08 €

Velkaosuus

1 144,92 €

Velaton hinta

209 000,00 €

Neliöhinta

2 628,93 €/m²

Vastike

Hoitovastike

365,70 € / kk

Pääomavastike

25,44 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

391,14 € / kk

Muut maksut

Autopaikkamaksu

30,50 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 27,00 € / kk
Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräisiä vastikkeita yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa Lisätietoja maksuista: Kiinteistö Oy:ssä ei ole huoneistokohtaista vedenmittausta. Vesimaksu on 27 €/kk/hlö.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Tilava sisääntuloeteinen, jonka seinät ja kaatto on maalattu valkoiseksi. Lattiassa on parketti. Vaatekaapisto/-naulakko.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
laajakaista
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: DNA, Kaapelin kautta, Asukas tekee oman sopimuksen. Käyttö- ja luovutusrajoitukset: Kiinteistö Oy Lahden Aleksinportissa on osakkeina olevia autohallipaikkoja 13 kpl ja osakkeina olevia autokatospaikkoja 15 kpl. Lunastusoikeus koskee autohallipaikkojen ja autokatospaikkojen osakkeita. Taloyhtiön omistuksessa olevat autopaikat 8 kpl, ovat ulkopaikkoja ja asukkaiden vuokrattavissa. (Näihin autopaikkoihin on jonotuskäytäntö ja paikoille on jonoa).
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Taloyhtiössä on tehty mm. seuraavat kuntoon liittyvät tutkimkset: Conspirito Oy, Julkisivu- ja parvekevaurioiden kartoitus 2013, Kattotutka Oy:n vesikaton PTS-kartoitus 2016, Kuntoarvio Suoraa Oy 2018 Kiwa Inspecta, putkistojen kuntotutkimus 2019 Kattotutka Oy:n vesikaton PTS-Kartoitus 2022 LSK Oy, sähköautojen latauskartoitus 2022 Kiwa Inspecta, putkistojen kuntotutkimus 2023
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö, vesikiertoiset patterit
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Kunnallistekniikka on.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili ja betoni
Keittiön kuvaus
Korkeakiiltoiset valkoiset keittiökaapistot ja laatikostot, rusehtavan sävyiset laminaattitasot, välitilassa on harmaat laatat ( Kalusteet uusittu -08). Samsungin rosterinen jää- ja pakastinkaappi (uusittu -15), valkoinen Boschin astianpesukone (uusittu -19), Aeg:n induktioliesi (uusittu -22) ja rosterinen erillisuuni, Lapetekin rosterinen liesituuuletin. Keittiön seinät ja katto on maalattu valkoiseksi, parkettilattia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesuhuoneen seinät on laatoitettu vaaleansävyisillä seinälaatoilla ja lattiassa on vaaleansävyiset 10 x 10 lattialaatat. Katto on paneloitu. Suihku, suihkuseinä, allaskaapisto, peilikaappi valolla, pesukoneliitäntä.
WC-tilojen kuvaus
Erillisen wc:n seinät on laaatoitettu vaaleansävyisillä seinälaatoilla ja lattiassa on vaaleansävyiset 10 x 10 lattialaatat. Katto on paneloitu.
Saunan kuvaus
Saunan seinät ja katto on paneloitu, lauteet, Harvian rosterinen pilarikiuas. Saunan lattiassa on 10 x 10 vaalean sävyiset lattialaatat.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneen seinät ja katto on maalattu valkoiseksi, parkettilattia. Isot olohuoneen ikkunat, joissa on leveät ikkunalaudat. Olohuoneen huonekorkeus on 2,9 m.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneiden (2 kpl) katto ja seinät on maalattu valkoiseksi. Lattioissa on parketti. Makuuhuoneiden (2 kpl) huonekorkeus on 2,9 m.
Säilytystilojen kuvaus
Kaapistot ja häkkivarasto. Lisätietoja säilytystiloista: Häkkivarasto on B-rapun alakerroksessa.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Lahti toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Kiinteistötunnus
398-1-7-28-B
Isännöitsijän yhteystiedot
LIT (Lahden isännöitsijätoimisto), Jaana Linnanen, jaana.linnanen@lit.fi, 050-5001252
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kaapeli-tv, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja ja sisäpihan terassialue
Muuta: Taloyhtiön kiinnitykset: 1 345 503,42 €.
Taloyhtiön autopaikat

Autokatospaikkoja: 15 Autotalleja: 13 Parkkipaikkoja: Kiinteistö Oy Lahden Aleksinportissa on osakkeina olevia autohallipaikkoja 13 kpl ja osakkeina olevia autokatospaikkoja 15 kpl. Lunastusoikeus koskee autohallipaikkojen ja autokatospaikkojen osakkeita. Taloyhtiön omistuksessa olevat autopaikat 8 kpl, ovat ulkopaikkoja ja asukkaiden vuokrattavissa.

Tehdyt remontit
2000-2001 kiinteistössä on tehty laaja saneeraus, muutettu asuinhuoneistoiksi, rakennettu lisäkerros, uusittu katto, viemäri- ja käyttövesiputket, sähköt, ilmanvaihto ja liiketiloihin asennettu tilakohtaiset iv-koneet -00-01, autotallin nosto-ovi ja porttien automatiikka uusittu ja huollettu, lämmönvaihtimet ja paisuntasäilöt uusittu, katutason ikkunapuitteet maalattu, iv-hormit nuohottu, kiinteistön ylimmän kerroksen rappauskorjaukset tehty, aiemmin tehty paikkarappaus -13, terassiparvekkeiden (Aleksanterinkadun puoli) kaiteet huoltomaalattu, levytykset vaihdettu ja väliseinät uusittu, sisäpihan puoleisten huoneistoparvekkeiden parvekeliittymien elastiset saumat uusittu ja vedenpoistot tiivistetty, kahden liiketilan ovet vaihdettu lukituksineen, piha- ja autohalliporttien automatiikka uusittu -14, torniosan vesikate uusittu, C-portaan ala-aula maalattu, rajamuurin sadevesipellitys uusittu, roskakatos maalattu -15, katon huoltokorjaukset tehty, sisäpihan rappauskorjaus, porrasvalaistus uusittu -16, hissien konehuoneiden ja piippujen pellitykset uusittu ja huoltokorjauksia katolla tehty, sisäpihan kannen istutukset uusittu ja istutusaltaat kunnostettu -17, koko kiinteistön lukitusjärjestelmä uusittu Kaba-sähköiseen järjestelmään, kiinteistön kuntoarvio teetetty, katon huoltokorjausten viimeistely -18, käyttövesiputkiston kuntotutkimus -19, sisäpihan terassin teräsrakenteiden, pylväiden ja pysäköintiruutujen huoltomaalaus, valvontakameroiden asentaminen piha-alueelle -20, A-portaan kattoterassien rakenteiden kunnostaminen, huoneistojen keittiökaappeihin vuotovahtien asentaminen -21, B- ja C-portaiden terassiparvekkeiden muovikaivojen puhdistus, A-portaan sisäänkäynnin metalliportin kunnostus. -22, B ja C-portaiden terassiparvekkeiden muovikalvojen puhdistus, A-portaan sisäänkäynnin metalliportin kunnostus. -23 porrashuoneiden seinien ja kellaritilojen lattioiden maalivaurioiden sekä sisäpihan julkisivun pinnoitteen paikkakorjauksia. Käyttövesiputkien ja viemäreiden kuvaus, rikkoutuneen sadevesiviemärin korjaus ja kiinteistön pohjavesiviemäreiden huuhtelu.
Tulevat remontit
2024-2028:
-IV-kanavien nuohous
- Pihan tukimuurin korjaus ja pellitys
- Parvekkeiden teräsosien huoltomaalaus
- Porrashuoneiden ja liiketilojen ikkunoiden osittaista uusimista
- Liiketilojen ulko-ovien osittaista uusimista sekä kerrostaso-ovien kunnostus
Tämän selvityksen laadinnassa ei ole käytetty apuna ulkopuolisia asiantuntijoita.

Taloyhtiössä suoritetut tutkimukset ja kartoitukset:
Conspirito Oy, Julkisivu- ja parvekevaurioiden kartoitus 2013,
Kattotutka Oy:n vesikaton PTS-kartoitus 2016
Kuntoarvio Suoraa Oy 2018
Kiwa Inspecta, putkistojen kuntotutkimus 2019
Kattotutka Oy:n vesikaton PTS-Kartoitus 2022
LSK Oy, sähköautojen latauskartoitus 2022
Kiwa Inspecta, putkistojen kuntotutkimus 2023
Energialuokka
F (2013), Energialuokka: F2013, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 12.10.2024
Tontin koko
1 747 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Kiinteistö Oy Lahden Aleksinportti

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Lähikauppa S-Market Mascot n. 200 m. Paljon keskusta-alueen palveluita n. 200 m. - 1 km.
Koulut: Tiirismaan koulu n. 1,3 km, Länsi-Harjun koulu n. 1,4 km, Lahden Lyseo n. 350 m. ja Lahden Yhteiskoulu n. 400 m.

Liikenneyhteydet
Bussipysäkki n. 100 m., Lahden Matkakeskus n. 1,3 km jalan, autolla n. 2,6 km
Lisätietoa auton säilytyksestä
Uusi parkkitalo P-Kartano on noin 100 m. päässä, josta mahdollisuus vuokrata kuukausipaikkoja. Tällä hetkellä P-Kartanossa on tarjouskampanja hallipaikasta 60 €/kk/paikka. Toriparkkiin on noin 230 m. kohteesta ja sieltä voi vuokrata autohallipaikan hintaan 110 €/kk.
Tiedustelut
Marjo Hurskainen, 040 932 2892, marjo.hurskainen@asuntoarea.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Lahti

Asuinalueena Keskusta, Lahti

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Marjo Hurskainen

Kiinteistönvälittäjä, LKV

AsuntoArea Oy

AsuntoArea Oy
AsuntoArea Oy
SKVL jäsenyritys

Mariankatu 12 B, 2krs.,
15110 LAHTI

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.